Sunday 8 January 2012

သရက္သီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား


အခုလိုမိုးရာသီမွာ ေပါေပါမ်ားမ်ားရႏိုင္တဲ့သရက္သီးမွာ က်န္းမာေရးအတြက္ အက်ဳိးျပဳတဲ့ အာဟာရဓာတ္ ေတြမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ သရက္သီးဟာ ဗီတာမင္ေတြ၊ သတၱဳဓာတ္ေတြနဲ႔ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္တဲ့ အေကာင္းဆံုး အာဟာရအရင္းအျမစ္တစ္ခုပါ။

သရက္သီးမွာပါတဲ့ Magneferin နဲ႔ Lactase ေတြဟာ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို ကူညီၿပီး အူက်န္းမာေရးကိုလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။ သရက္သီးမွာ ဗီတာမင္ေအ ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္ၿပီး ဗီတာမင္ဘီ၊ စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ သံဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ပါတယ္။ သရက္သီးမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္လည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတိုးလူနာေတြ စားသင့္တဲ့ အေကာင္းဆံုးအာဟာရပါ။ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွား အားကစား လုပ္ၿပီးတဲ့ေနာက္ စြမ္းအင္ ျပန္ျဖည့္ဖို႔အတြက္လည္း အက်ဳိးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

သရက္သီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ေတြလည္း အမ်ားအျပားပါဝင္ၿပီး အူမႀကီးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ သရက္သီးမွာ သံဓာတ္ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့အတြက္ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကုသရာမွာ ကူညီႏိုင္ၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဳိးသမီးေတြအတြက္လည္း အက်ဳိးျပဳႏိုင္တဲ့ အာဟာရကို ရရွိေစပါတယ္။ ႂကြက္တက္ျခင္း၊ စိတ္ဖိစီးျခင္းနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါကို ခံစားေနရတဲ့သူေတြဟာ သရက္သီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ေတြေၾကာင့္ ေရာဂါေဝဒနာ သက္သာႏိုင္ပါတယ္။ သရက္သီးဟာ အေရျပားအတြက္လည္း အက်ဳိးျပဳပါတယ္။

သရက္သီးမွည့္မွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းပါဝင္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ရာမွာ ကူညီႏိုင္ပါတယ္။ သရက္သီးစိမ္းမွာေတာ့ ဗီတာမင္စီႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ သရက္သီးဟာ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို ထိန္းသိမ္း ေပးရာမွာလည္း ကူညီႏိုင္ပါတယ္။

သရက္သီးစားရာမွာ သတိျပဳသင့္တဲ့ အခ်က္ကေတာ့ သရက္သီးကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္းခဲြၿပီး ခ်က္ခ်င္းစားသင့္တာပါ။ သရက္သီးဟာ ယင္ႀကိဳက္တဲ့အစာ ျဖစ္တာေၾကာင့္ အခုလို ယင္ေကာင္ေတြ ေပါမ်ားလြန္းတဲ့ မိုးရာသီမွာ သရက္သီးခဲြေနစဥ္နဲ႔ မစားခင္မွာ ယင္မနားေအာင္ ဂ႐ုစိုက္ပါ။

ယင္ေကာင္နားထားတဲ့ သရက္သီးကိုစာရင္ ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ရွိပါတယ္။

Ref : Good Health

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites