Wednesday 4 January 2012

ဘံုလံုသီးပုစြန္အစာသြတ္


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ဘံုလံုသီး - တစ္ေတာင့္

ေက်ာ့ပုစြန္ - ၃၀ က်ပ္သား

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

ပုစြန္ကို ပထမဆံုးအခႊံႏႊာၿပီး သန္႔ေအာင္ ေသခ်ာေဆးပါမယ္။

ၿပီးရင္ေတာ့ စဥ့္တီတံုး ေပၚတင္ၿပီး ဓားနဲ႔ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။

စင္းၿပီးသြားတဲ့ ပုစြန္စင္းေကာကို ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႔တိုနဲ႔ ေသခ်ာနယ္ၿပီး ပန္းကန္ တစ္ခုနဲ႔ ထည့္ထားလိုက္ပါ။

ဘံုလံုသီးကို ကိုင္ရလြယ္ကူေအာင္ သံုးပိုင္းေလာက္ပိုင္းၿပီး အေပၚယံအခြံေတြကို ဓားနဲ႔ ျခစ္ပါမယ္။

စိမ္းစုိေနတဲ့ ဘံုလံုသီးကို လက္သံုးသစ္စာအရြယ္ညီ အပိုင္းေလးေတြအျဖစ္ ထပ္ၿပီး ပိုင္းျဖတ္လိုက္ပါ။

အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းၿပီးရင္ေတာ့ ဘံုလံုသီးအထဲက အူတံေတြကို လက္နဲ႔ဆဲြထုတ္ ရွင္းလင္း ပစ္လိုက္ပါမယ္။

ဒါမွ အစာသြတ္ဖို႔အတြက္ အဆင္သင့္ ျဖစ္မွာပါ။

အစာသြတ္ဖို႔ ဘံုလံုသီးေတြ အသင့္ျဖစ္ရင္ ခုနက စင္းထားတဲ့ ပုစြန္ေတြကို အူတံအေပါက္ ထဲကို သြတ္ေပး႐ံုပါပဲ။

အစာသြတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပံုမွန္ ဟင္းေတြခ်က္သလို ၾကက္သြန္ဆီသပ္ ၿပီး ဆီပူပူထဲကို ဘံုလံုသီးေတြထည့္ၿပီး ဆီပူလိွမ့္ေပးပါ။

အရသာ အေပါ့အငန္ကို ၾကက္သြန္ ဆီသပ္ခ်ိန္မွာ ထည့္ရမွာပါ။

ဆီပူထဲမွာ ဘံုလံုသီးေတြကို လိွမ့္ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး အုပ္ထားလိုက္ပါ။

ေရနည္းနည္းကို ၃၊ ၄ ႀကိမ္ဆီျပန္ေအာင္ ေစာင့္ထည့္ၿပီး ဘံုလံုသီးႏူးၿပီး ပုစြန္အခ်ဳိေတြ စိမ့္ဝင္သြားေအာင္ တည္ေပးရပါမယ္။

ေရနဲ႔ဆီကိုေတာ့ ႀကိဳက္သလို အေနအထားမွာ ခ်ႏိုင္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites